Vacature Comm & Events Manager

Neth-ER is op zoek naar een enthousiaste collega die het team kan versterken op het gebied van communicatie en evenementen. Kan je goed overweg met communicatie- en ICT-toepassingen en ben je daarnaast gastvrij en oplossingsgericht? Dan ben jij misschien wel de persoon die we zoeken! Solliciteer uiterlijk woensdag 30 augustus 2023.


Wie wij zijn

De Vereniging Neth-ER heeft als doel Nederlandse organisaties in het onderwijs, onderzoek en innovatie te ondersteunen bij hun Europese activiteiten en aanwezigheid in Brussel. Neth-ER heeft een kantoor in Brussel van waaruit een klein, slagvaardig team beleidsmedewerkers en ondersteunende staf werkt. Zij helpen de aangesloten leden en hun achterban bij deze activiteiten en het behartigen van hun belangen.

 

Wie wij zoeken

Wij zijn op zoek naar een communicatie- & evenementenmanager. Je gaat samen met de beleidsmedewerkers op zoek om Neth-ER op de beste manier te profileren. Je bent een enthousiaste collega, die een sleutelrol speelt bij de toepassing van sociale media, communicatie en ICT. Daarnaast coördineer je de ontvangst van evenementen en bezoeken.

 

 • Met behulp van externe experts heb je het voortouw binnen het team bij de communicatie- en ICT-toepassingen. Zo bereid je het uitdragen van de Neth-ER-standpunten voor, en zo bewaak je de ‘branding’ van Neth-ER. Je bouwt het gebruik van sociale media uit.
 • Je staat in voor het beheer van de website en de nieuwsbrief, de digitale vergadertools, en bent verantwoordelijk voor het (laten) vormgeven van publicaties zoals jaarverslagen.
 • Je ondersteunt bij het verwerken van binnenkomende vragen en je verzorgt reserveringen en bezoeken van onze leden, met ondersteuning van de stagiairs.
 • Bij afwezigheid van de officemanager ben je het eerste aanspreekpunt voor externe partijen.

 

Profiel

 • Je bent communicatief en mensgericht.
 • Je bent een expert in sociale media en weet hierbij snel de juiste toon voor je doelpubliek te vinden.
 • Je hebt organisatorisch talent en durft hierbij prioriteiten te stellen. Je bent verzorgd, precies en sociaal.  
 • Je kunt goed zelfstandig werken.
 • Het werk komt in pieken en dalen, maar je houdt in stressvolle situaties het hoofd koel. Ook op zulke momenten weet je de juiste toon in de communicatie te vinden.

 

Opleiding en vaardigheden

De collega die wij zoeken beschikt over:

 • minimaal een voltooide opleiding op bachelor (Ba)-niveau en/of aantoonbare ervaring in een gelijkwaardige functie;
 • een open en stimulerende manier van werken;
 • praktische talenkennis van het Nederlands en het Engels. Basiskennis van het Frans is een pré;
 • een flexibele en praktische instelling en de nodige stressbestendigheid;
 • goede kennis van MS Office. Kennis van Photoshop en InDesign of bereidheid om dit te leren is een pluspunt.

 

Onze arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een interessante functie in het Europese hart van Brussel, waarin je terecht komt in een dynamische Nederlandstalige werkomgeving. Ons kantoor is vlot bereikbaar via het openbaar vervoer (trein, bus en metro).

 

Het aantal werkuren is bespreekbaar: 0,8 – 1,0 aanstelling. Het bruto salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring bij een fulltime aanstelling € 3.072,- tot maximaal € 4.640,-  (vergelijkbaar met schaal 8-9 van de CAO Nederlandse Universiteiten).Startdatum zo snel mogelijk.

 

Je krijgt een arbeidscontract naar Belgisch recht. Neth-ER kent als secundaire arbeidsvoorwaarden: 30 vakantiedagen bij een fulltime aanstelling, een eindejaarspremie, vakantiegeld, maaltijdcheques (7 euro per gewerkte dag) en tevens een pensioenvoorziening. Wij bieden een tijdelijk contract voor 1 jaar met nadrukkelijk uitzicht op een vaste aanstelling.

 

Sollicitaties

Heb je belangstelling voor deze functie? Verstuur dan je CV en motivatiebrief naar neth-er@neth-er.eu.

 

Heb je vragen? Neem gerust contact op met Jurgen Rienks via rienks@neth-er.eu.