Vacature Media/Office Manager

Neth-ER is op zoek naar een dynamische collega die het team kan ondersteunen op het gebied van communicatie, evenementen en ICT. Ben je gebeten door social media, kan je goed overweg met communicatie- en ICT-toepassingen en ben je daarnaast gastvrij en oplossingsgericht? Dan ben jij misschien wel de persoon die we zoeken!  


De Vereniging Neth-ER heeft als doel Nederlandse organisaties in het onderwijs, onderzoek en innovatie te ondersteunen bij hun Europese activiteiten en aanwezigheid in Brussel. Neth-ER heeft een kantoor in Brussel van waaruit een klein slagvaardig team beleidsmedewerkers en ondersteunende staf werkt. Zij helpen de aangesloten leden en hun achterban bij deze activiteiten en het behartigen van hun belangen.

 

Taken
Ons team is op zoek naar een enthousiaste collega, die zowel vertrouwd is met social media, alsook kan helpen bij het ondersteunen van communicatie- en ICT-toepassingen. Daarnaast spring je ook in als vaste ondersteuner van het office management.

 • Je bent verantwoordelijk voor het opzetten en uitvoeren van de social media-strategie.
  Je neemt proactief de communicatie via deze kanalen op je; je kan hiervoor goed schakelen met collega’s en weet op een aantrekkelijke en toegankelijke manier te communiceren.
 • Met behulp van externe experts ondersteun je het team bij de overige communicatie- en ICT-toepassingen, met de hulp van externe experts. Zo bewaak je de ‘branding’ van Neth-ER met verschillende middelen. Je staat in voor het beheer van de website, de digitale vergadertools, je helpt bij het aanmaken van mailings, houdt toezicht op het CRM-systeem, en helpt bij het vormgeven van presentaties en publicaties zoals jaarverslagen en papers. Je bent hiervoor ook het eerste aanspreekpunt voor collega’s.
 • Je bent gastvrouw/gastheer van Neth-ER. Je ondersteunt bij het verwerken van binnenkomende vragen en je verzorgt reservaties en bezoeken van externe partijen.
 • Je ondersteunt de eerste officemanager bij haar werkzaamheden; zo help je bij afwezigheid bij het beantwoorden van de telefoon en het verwerken van de post.
   

Profiel

 • Je bent enthousiast en mensgericht. Bij het ontvangen van bezoek ben je het gezicht van Neth-ER. Je bent een expert in social media en weet hierbij snel de juiste toon voor je doelpubliek te vinden.
 • Je hebt organisatorisch talent en durft hierbij prioriteiten te stellen. Je bent verzorgd, precies en sociaal.  
 • Je kunt goed zelfstandig werken en kan in stressvolle situaties het hoofd koel houden. Ook op zulke momenten weet je de juiste toon in de communicatie te vinden.
   

Opleiding en vaardigheden
De collega die wij zoeken beschikt over:

 • een voltooide opleiding op hogeschoolniveau en/of aantoonbare ervaring in een gelijkaardige functie;
 • een open en stimulerende manier van werken;
 • praktische talenkennis van het Nederlands en het Engels. Basiskennis van het Frans is een pré;
 • een flexibele en praktische instelling en de nodige stressbestendigheid;
 • goede kennis van MS Office. Kennis van DTP-programma's, Photoshop en Mailchimp of bereidheid om dit te leren is een pluspunt.
   

Onze arbeidsvoorwaarden
Wij bieden een interessante functie in het Europese hart van Brussel, waarin je terecht komt in een dynamische Nederlandstalige werkomgeving. Ons kantoor is vlot bereikbaar via het openbaar vervoer (trein, bus en metro).

Het aantal werkuren is bespreekbaar vanaf 0,7 deeltijds aanstelling. Aantrekkelijk salaris op basis van ervaring. Startdatum te bepalen in onderling overleg, het liefst zo snel mogelijk.

Je krijgt een arbeidscontract naar Belgisch recht. Neth-ER kent als secundaire arbeidsvoorwaarden 30 vakantiedagen bij een fulltime aanstelling, een eindejaarspremie en maaltijdcheques (7 euro per gewerkte dag) en tevens een pensioenvoorziening. Wij bieden een tijdelijk contract voor 1 jaar met nadrukkelijk uitzicht op een vaste aanstelling.
 

Sollicitaties:
Heb je belangstelling voor deze functie verstuur dan je CV en motivatiebrief uiterlijk 15 november naar neth-er@neth-er.eu

Heb je vragen, neem gerust contact op met Caressa Cornelis cornelis@neth-er.eu - tel. 02 511 50 40.