De Europese Commissie reserveert 200 miljoen euro extra voor Erasmus+ programma als antwoord op de gevolgen van de coronacrisis voor onderwijs. Dit staat in de revisie van het Erasmus+ werkprogramma voor 2020. De extra 200 miljoen euro zal worden gebruikt voor projecten omtrent digitaal onderwijs en kunst. De calls voor deze projecten zullen in de komende weken gepubliceerd worden.

200 miljoen euro extra voor twee extra Erasmus+ calls

200 miljoen extra

Er wordt 200 miljoen euro extra beschikbaar gesteld voor het Erasmus+ programma in 2020. Het geld zal worden ingezet voor nieuwe manieren van lesgeven en leren als antwoord op de coronacrisis. Dit staat in een persbericht van de Europese Commissie over de revisie van het Erasmus+ werkprogramma voor 2020. Een deel van het geld zal worden ingezet voor projecten die digitaal onderwijs & training stimuleren op verschillende onderwijsniveaus. Het andere deel van het geld zal worden gebruikt om vaardighedenontwikkeling, creativiteit en sociale inclusie te bevorderen door middel van kunsten, in samenwerking met de culturele sector. 

Calls gepubliceerd

Inmiddels zijn de verschillende calls gepubliceerd. Meer informatie kan u vinden in de rectificatie van de programmagids van Erasmus+ voor 2020.  Geselecteerde projecten kunnen tot 300.000 euro financiering krijgen voor een projectduur van maximaal 24 maanden. Ook zijn de calls terug te vinden op de website van het Nationaal Agentschap Erasmus+. Op 8 september organiseert het agentschap een voorlichtingsbijeenkomst. 

Context

De Europese Commissie brengt voor de tweede keer amendementen aan in het Erasmus+ werkprogramma voor 2020 als reactie op de coronacrisis. In maart paste de Commissie het werkprogramma ook al aan om maximale flexibiliteit toe te kunnen passen bij de uitvoering van het programma ten tijde van de coronacrisis, onder andere door een overmachtsclausule te introduceren en deadlines voor verschillende projecten uit te stellen.