De Commissie evalueert de implementatie van haar Raadsaanbeveling uit 2016 voor het verbeteren van basisvaardigheden voor volwassenen en nodigt burgers en belanghebbenden uit hun mening te geven. Feedback geven op de roadmap is mogelijk tot en met 9 februari.


Commissie wil uw mening weten over implementatie van Raadsaanbeveling Upskilling Pathways

Feedback voor Upskilling Pathways

De Commissie vraagt om uw input over de implementatie van Upskilling Pathways, een Raadsaanbeveling uit 2016 met als doel de basisvaardigheden zoals geletterdheid en digitale vaardigheden van laagopgeleide volwassenen te verbeteren. De Raadsaanbeveling beveelt lidstaten aan om leerpaden voor laagopgeleiden te faciliteren door het identificeren van bestaande vaardigheden, kwalitatief en op maat onderwijs aanbieden, en verworven vaardigheden te erkennen. De consultatie nodigt burgers en belanghebbenden uit hun mening te geven over de doeltreffendheid van de aanbeveling, met een focus op de maatregelen die lidstaten hebben genomen en de steun die ze hebben ontvangen van de Commissie sinds 2016. Het is tot 9 februari 2021 mogelijk om te reageren.

Context

De Raadsaanbeveling Upskilling Pathways is een van de 10 acties uit de Skills Agenda van 2016 met als doel laagopgeleide volwassenen bij te scholen in de benodigde kennis en vaardigheden voor de arbeidsmarkt en de maatschappij. Om bij te dragen aan het volwassenonderwijs werd in het Commissie werkprogramma voor 2021 een initiatief voor individuele leerrekeningen aangekondigd, waarmee volwassenen opleidingen kunnen financieren. De evaluatie bouwt voort op een Commissie werkdocument gepubliceerd in 2019, wat de balans opmaakte van de reeds uitgevoerde maatregelen en concludeerde dat de lidstaten meer moeten doen om laaggeschoolde volwassenen te helpen.