Voor een pilot is de Commissie is op zoek naar onderwijsinstellingen die financieel onderwijs geven aan volwassenen. De kandidaten zullen deelnemen aan een pilot met een nieuw Europees competentiekader. Aanmelden kan tot en met 31 maart.


Commissie zoekt experts financieel onderwijs voor volwassenen

Financiële vaardigheden voor volwassen

De Commissie is op zoek naar onderwijsinstellingen die willen deelnemen aan een pilot op het vlak van financieel onderwijs aan volwassenen. Samen met de OESO heeft de Commissie een Europees competentiekader geschreven voor financieel onderwijs aan volwassenen. De organisaties maken zich namelijk zorgen over financiële geletterdheid onder de Europese bevolking. Met deze pilot wil de Commissie het kader testen in de praktijk. Deelnemende instellingen kunnen de materialen gebruiken in hun lessen en de Commissie van feedback voorzien. Onder meer scholen, onderzoeksinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen zich tot en met 31 maart aanmelden voor de pilot.

Context

Het competentiekader is gericht op de verbetering van financiële vaardigheden onder volwassenen. De OESO en de Commissie zijn van mening dat veel mensen beter om kunnen gaan met hun geld. Het kader ondersteunt onder meer beleidsmakers en ontwikkelaars van onderwijsmateriaal, maar ook programma’s gericht op financiële geletterdheid.