De Commissie wil in kaart brengen wie er geïnteresseerd is in Europees wetenschaps-, onderzoeks- en innovatienieuws en hoe zij het liefst geïnformeerd willen worden. Reageren kan tot en met 31 juli.


DG RTD vraagt: ‘hoe wilt u geïnformeerd worden?’

Wie neemt kennis van Europa

De Commissie wil haar communicatie naar het Europese kennisveld verbeteren. Daarvoor wil zij eerst in kaart brengen wie er eigenlijk geïnteresseerd in Europees nieuws rond wetenschaps-, onderzoeks- en innovatiebeleid. In dertien meerkeuzevragen poogt de Commissie een beeld te vormen van haar publiek, hun interesses, hun achtergrond en hun voorkeuren voor communicatiemiddelen. De Commissie vraagt ook of men erop vertrouwt dat de Commissie de juiste keuzes maakt in haar kennisbeleid. Reageren als individu of als organisatie kan tot en met 31 juli.

Context

De Commissie probeert steeds nadrukkelijker de burger te betrekken in haar besluitvorming, bijvoorbeeld in de voorbereiding van het strategisch plan voor Horizon Europe, de missies of een Europese aanpak van microcredentials. Onlangs publiceerde de Commissie een update van haar Better Regulation-agenda, waarin zij aankondigde dat de inspraakprocedure voor Europees beleid op de schop gaat zodat burgers meer invloed krijgen op Europa.