Met de komst van de Europese Studentenkaart in de vernieuwde Erasmus+ app is het Erasmus+ programma verder gedigitaliseerd. Deze Studentenkaart vereenvoudigt de erkenning van online leerovereenkomsten voor Erasmus+ studenten. De update van de app omvat daarnaast per universiteit een overzicht van partneruniversiteiten, en handige tips per Erasmus+ bestemming.


Digitalisering Erasmus+ zet voort met de vernieuwde Erasmus+ app

Europese Studentenkaart nu digitaal te vinden

In de digitalisering van het Erasmus+ programma is een verdere stap gezet met de vernieuwde Erasmus+ app, die vanaf heden beschikbaar is op Android en iOS systemen. Met deze update is de  Europese Studentenkaart toegevoegd, waarmee studenten gemakkelijk hun leerovereenkomsten online kunnen laten tekenen. Deze toevoeging is mogelijk door het Erasmus Without Paper Network, een netwerk waar meer dan 4.000 universiteiten onderdeel van zijn. Binnen dit netwerk kan veilig data uitgewisseld worden en kunnen leerovereenkomsten gemakkelijker online worden erkend, wat door de komst van de app dus verder wordt gestimuleerd. Met de integratie van de studentenkaart in de app wordt Erasmus+ dus zowel gedigitaliseerd als vergroend door het tegengaan van onnodig papierwerk. Verder zijn er ook bruikbare tips en geplande evenementen voor de plek van bestemming te vinden en biedt de app de mogelijkheid om per universiteit een overzicht vinden van partneruniversiteiten. Daarnaast kan de digitale studentenkaart ook gebruikt worden om toegang te krijgen tot musea, culturele activiteiten en speciale kortingen.

Context

De Erasmus+ app is een van de stappen in de digitalisering van het Erasmus+ programma 2021-2027. De digitalisering vindt plaats als onderdeel van het Digital Education Action Plan (2021-2027), waaronder het Erasmus+ programma bijdraagt aan de ontwikkeling van digitale vaardigheden en de duurzame, digitale transitie van onderwijs- en trainingssystemen in Europa. Dit jaar lanceerde de Commissie al een eerdere versie van de Erasmus+ app.