Het Europese Lifelong Learning Platform is op zoek naar spraakmakende initiatieven op het vlak van leven lang ontwikkelen. De Life Long Learning Awards staan dit jaar in het teken van vaardigheden. Aanmelden kan tot en met 31 augustus.


Ding mee naar de Life Long Learning Award 2023

Leer een leven lang vaardigheden

Toonaangevende projecten op het vlak van leven lang ontwikkelen kunnen meedingen naar de Life Long Learning Awards 2023. Het Europese Lifelong Learning Platform kent die ieder jaar toe aan organisaties en individuen die het verschil maken op dit terrein. Dit jaar staat de prijs in het teken van vaardigheden, waarmee het platform inspeelt op het Europees Jaar van Vaardigheden. Er zijn drie trofeeën te verdelen onder projecten die inzetten op systeemverandering, aanbieders van opleidingen, en afnemers zoals studenten en werknemers. Aanmelden kan tot en met 31 augustus.

Context

De Commissie maakt van 2023 het Europees Jaar van Vaardigheden. Aandachtspunten zijn onder meer training en bijscholing, veranderingen in de arbeidsmarkt en het aantrekken van personeel uit derde landen. De sector reageerde verheugd, waaronder EUproVET, een Europese koepel van beroepsonderwijsaanbieders met onder meer MBO Raad.