De Commissie hoort graag uw mening over het Europass platform. In een consultatie vraagt zij om feedback over het gebruik en de impact van Europass op de Europese arbeidsmarkt en vaardigheden en leven lang leren. De consultatie staat open tot en met 28 februari.


Geef nu uw mening over het Europass platform

Input over gebruik Europass  

De Commissie ontvangt graag feedback over Europass. In een consultatie verzoekt de Commissie alle organisaties die te maken hebben met Europass om te evalueren hoe het kader in de praktijk werkt. De evaluatie meet de doeltreffendheid, efficiëntie, relevantie, coherentie en EU-meerwaarde van het initiatief. Feedback van respondenten over hun ervaring met Europass en de bruikbaarheid van de tools gebruikt de Commissie om de dienst te verbeteren. De consultatie staat open tot 28 februari.

Context

Europass is een raamwerk, met online hulpmiddelen via het Europass platform, om mensen te ondersteunen bij leven lang leren en loopbaanbeheer. Het kan gebruikt worden om vaardigheden, kwalificaties en werkervaring duidelijk en consistent te communiceren en te presenteren in heel Europa. Kortom, een soort Europees CV. Om Europass mee te laten bewegen met technologische ontwikkelingen en beter aan te sluiten op de behoefte van de arbeidsmarkt werd het instrument na een aanbeveling van de Raad in 2018 verbeterd. Het vernieuwde Europass platform werd vervolgens gelanceerd in 2020. Het is een van de acties van zowel de eerste Skills Agenda, als de hernieuwde Europese Skills Agenda, welke erop gericht is hulp te bieden bij het ontwikkelen van vaardigheden. De Commissie zal de feedback van de consultatie gebruiken voor een evaluatieverslag, wat zij uiterlijk op 23 mei 2023 zal indienen bij het Parlement en de Raad.

 

Mede geschreven door Julian Zwaal.