De Commissie vraagt uw input voor de aankomende update van het Digital Education Action Plan. Respondenten kunnen hun mening geven over digitaal onderwijs in Europa en de impact van het coronavirus op onderwijs en training tijdens en na de coronacrisis. De consultatie staat open tot en met 4 september.

Geef uw mening over de update van het Digital Education Action Plan

Consultatie DEAP geopend

De Commissie vraagt om uw ideeën voor de update van het Digital Education Action Plan (DEAP). Het nieuwe DEAP zal zowel onderwijsinstellingen als lidstaten en Europese burgers ondersteunen bij de digitale transitie. Via een online consultatie worden burgers, organisaties en met name belanghebbenden uit het onderwijs gevraagd hun input te geven over digitaal onderwijs in Europa maar óók over de algehele impact van de coronacrisis op het onderwijs tijdens en na de crisis. Naast de consulatie kunnen respondenten momenteel ook hun mening geven over de zogenaamde roadmap van het DEAP, waarin de grote lijnen, doelstellingen en procedure van het actieplan beschreven staan. Deze feedbackperiode staat open tot 15 juli.

Context

De Commissie is van plan de update van het DEAP in september 2020 te publiceren, samen met een pakket gerelateerde initiatieven: de Europese Onderwijsruimte, de opvolger van ET2020 en de update van de Skills Agenda. Tot voor kort stond de publicatie van de update van het DEAP nog gepland voor het tweede kwartaal – namelijk voor 8 juli op de agenda van het college van Commissarissen. Het gaat om een update van het bestaande DEAP wat 11 prioriteiten stelt gericht op het ondersteunen van digitale technologie in het onderwijs en de ontwikkeling van digitale vaardigheden. Het nieuwe DEAP zal een onderdeel uitmaken van het Europese herstelfonds Next Generation EU.