De Rotterdamse humanist Desiderius Erasmus zal binnenkort op de nieuwe herdenkingsmunt voor het 35-jarig bestaan van Erasmus+ programma schitteren. Na een openbare stemming van de Commissie komt het ontwerp met Desiderius Erasmus als winnaar uit de bus. De munt zal vanaf 1 juli 2022 in omloop gaan in de gehele Eurozone.


Hollands glorie: Erasmus op Erasmusmunt

Lof voor Desiderius

Op het winnende ontwerp voor de nieuwe herdenkingseuromunt voor de 35e verjaardag van Erasmus+ staat de beroemde humanist Desiderius Erasmus afgebeeld. De Commissie blies vorige maand een openbare stemming voor het muntontwerp in het leven, waar nu de winnaar van bekend is gemaakt. Het ontwerp is ingezonden door Monnaie de Paris, een Franse overheidsinstelling die verantwoordelijk is voor de productie van munten. De twee-euromunt staat symbool voor de succesvolle Europese integratie die het programma teweegbrengt.

Context

Onlangs is het nieuwe Erasmus+-programma van start gegaan. Het Erasmus+-programma is in 1987 gestart en staat vandaag de dag bekend als hét mobiliteitsprogramma voor bredere internationalisering en samenwerking in onderwijs, opleiding en sport, voor zowel studenten als staf. Niet getreurd als uw favoriete ontwerp niet gewonnen heeft: de tevredenheid over het programma, dat tot uiting komt in het flink hogere Erasmus+-budget voor de komende periode, zorgt er naar alle waarschijnlijkheid voor dat u voor de herdenkingsmunt voor 50 jaar Erasmus+ opnieuw kunt stemmen.

Foto: © Erasmus+ 2021 - Bron: Twitter