De aanmeldingen voor het Forum on Vocational Excellence 2024 zijn nu geopend. Dit jaar vind het plaats in Lyon van 10 tot en met 12 september. Tegelijkertijd organiseert host-land Frankrijk ook de WorldSkills Conference 2024. Meld u nu aan!


Meld u nu aan voor het Forum on Vocational Excellence 2024 in Lyon!

Aanmeldingen voor jaarlijkse CoVE forum nu geopend

Van 10 tot en met 12 september vindt het Forum on Vocational Excellence: Reshape the future of skills with Centres of Vocational Excellence (CoVE) plaats in Lyon. Hierbij wordt een blik geworpen op de toekomst van Europa en wat voor rol beroepsonderwijs kan spelen bij de groene transitie. Tegelijkertijd, organiseert de host Frankrijk ook de WorldSkills Conference 2024: Moving TVET to the top of the global agenda en de 47e WorldSkills Competition, waar jonge deelnemers van over de hele wereld hun vaardigheden kunnen laten zien, zoals timmerwerk, bloemisterij en cyberveiligheid. De competitie doelt op het erkennen en promoten van het belang van vaardigheden. De competitie duurt van 10 tot en met 15 september.

Context            

Centres of Vocational Excellence zijn Europese partnerschappen ontworpen voor de modernisering van het beroepsonderwijs. Het doel van CoVEs is om beroepsonderwijsinstellingen te laten samenwerken met bedrijven, sociale partners, universiteiten en onderzoeksinstellingen om samen met hen innovatieve leermethodes te ontwikkelen, praktijkgericht onderzoek en regionale ontwikkeling te stimuleren. Om aandacht te brengen aan de CoVEs, organiseert één lidstaat in samenwerking met de Commissie het jaarlijkse CoVE forum. Het forum brengt overheden, beleidsmakers, het bedrijfsleven, onderwijsaanbieders en jonge professionals samen. Vorig jaar had Nederland de eer om de conferentie te organiseren.

 

Mede geschreven door Fleur Korte.