De aanmelding voor de Public Engagement with Research Award 2020 is geopend. De European Research Council wil ERC-begunstigden belonen voor hun maatschappelijke betrokkenheid. Inschrijven is mogelijk tot 10 januari 2020.

Aanmelding Public Engagement with Research Award 2020 nu open

Public Engagement with Research Award 2020

De European Research Council (ERC) is op zoek naar maatschappelijk betrokken ERC-begunstigden. Kandidaten voor de Public Engagement with Research Award 2020 kunnen zich tot en met 10 januari via deze website aanmelden. De prijzen worden verdeeld onder de drie categorieën pers en media relaties, publieksbereik en online en sociale media. Per categorie zal er één winnaar worden gekozen. De winnaars worden uitgenodigd om de prijs in ontvangst tijdens het EuroScience Open Forum 2020 eind juli in Trieste.

Context

Volgend jaar zal de eerste editie van de Public Engagement with Research Award plaatsvinden. Carlos Moedas, Europees commissaris voor Onderzoek, Wetenschap en Innovatie en Jean-Pierre Bourguignon, President van de European Research Council, zijn de bedenkers van het concept. De prijsuitreiking is bedoeld als erkenning van buitengewoon maatschappelijk betrokken ERC-begunstigden.