U kunt zich inschrijven voor de Horizon Impact Award 2022. De aanmeldprocedure is verlengd tot woensdag 6 april in plaats van 8 maart. Na de edities in 2019 en 2020 reikt de Commissie ook dit jaar prijzen uit voor onderzoeksprojecten door de EU gefinancierd die een maatschappelijke impact hebben gecreëerd. De nieuwe editie belooft een hogere geldprijs en meer winnaars dan voorgaande jaren.


Aanmeldprocedure voor de Horizon Impact Award 2022 verlengd

Nieuwe editie

De Commissie heeft de inschrijvingen voor de nieuwe editie van de Horizon Impact Award 2022  geopend. Dit jaar worden er maar liefst zes winnaars bekendgemaakt en ontvangt iedere winnaar een bedrag van €25.000. In 2020 was dit bedrag nog €10.000. De Commissie wil met de editie van 2022 benadrukken hoe belangrijk het is ervoor te zorgen dat onderzoek en innovatie zich vertalen in concrete voordelen voor de burger en de samenleving. De nieuwe deadline voor het indienen van uw aanvraag is 6 april. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens een speciale prijsuitreiking in Brussel.

Eisen aan deelname 

De prijzen worden uitgereikt aan onderzoeksprojecten die onder Horizon 2020 en het 7e Kaderprogramma (KP7) een positieve impact hebben gerealiseerd voor de samenleving. Deelnemers dienen aan te tonen hoe de onderzoeksresultaten leiden tot maatschappelijke voordelen door het geven van concrete voorbeelden. Bovendien moeten ze de schaal en het blijvende effect van hun acties beschrijven.

Context

De nieuwe editie bouwt voort op het succes van de pilots uit 2019 en 2020. Winnaars in 2020 hebben bijgedragen aan de doelstellingen van de Green Deal. In 2019 hebben winnaars zich onder andere ingezet voor het ontwikkelen van een nieuw medicijn voor een zeldzame ziekte en een energiezuinig bevochtigingssysteem. Voor deze editie waren er ook Nederlandse projecten genomineerd, die uiteindelijk niet in de prijzen zijn gevallen.