De Commissie vraagt uw advies over Europa’s digitale ambities voor 2030. De aankomende strategie ‘Europe’s Digital Decade’ schetst de plannen voor Europa’s digitale transitie. Reageren op de consultatie kan tot en met 9 maart.


Commissie vraagt uw mening over Europese doelen voor digitalisering

Input op Europe’s digital decade

De Commissie vraagt om input op haar plannen voor ‘Europe’s digital decade’. De doelstellingen voor een groene en succesvolle digitale transitie van Europa zijn onder andere gericht op het bevorderen van technologische ontwikkeling en toegang tot data. Ook wordt er aandacht geschonken aan digitale vaardigheden binnen het onderwijs en binnen Europese bedrijven. Advies geven over de doelstellingen is mogelijk tot en met 9 maart.

Context

In september 2020 benoemde Ursula von der Leyen, voorzitter van de Commissie, in haar State of the Union-toespraak digitalisering als één van de topprioriteiten, naast de Green Deal. Met de consultatie over de zogeheten roadmap wenst de Commissie haar ambities en strategie voor de Europese digitale transitie meer vorm te geven. In het eerste kwartaal van 2021 zal de Commissie naar verwachting haar visie voor ‘Europe’s Digital Decade’ presenteren. Daarna volgen een uitgebreidere publieke consultatie en workshops met de lidstaten.