De Europese Commissie heeft het witboek over kunstmatige intelligentie (AI) opengesteld voor consultatie. Burgers, lidstaten en andere relevante belanghebbenden kunnen tot 31 mei 2020 hun mening geven over deze Europese AI strategie.

Consultatie witboek kunstmatige intelligentie geopend

Commissie vraagt feedback voor AI strategie

De consultatie voor het witboek ‘Artificial Intelligence: a European approach to excellence and trust is door de Commissie geopend. Deze strategie heeft als doel om van de EU een wereldspeler te maken op het gebied van AI en de ontwikkeling van betrouwbare en ethische AI door heel Europa te versterken. De consulatie staat open voor feedback van EU burgers, lidstaten, maatschappelijke organisaties en bedrijven. In het eerste gedeelte wordt uw mening gevraagd over specifieke acties om AI te stimuleren, deel twee buigt zich over het wettelijk kader en de laatste sectie betreft het onderzoek naar veiligheid en juridische aansprakelijkheid.

Context

Digitalisering vormt een belangrijke prioriteit van de Commissie Von der Leyen. Het pakket aan plannen wordt momenteel omgezet in concrete maatregelen en acties. Daarbij ontvangt de Commissie graag feedback van burgers en organisaties. Zowel het AI-witboek als de datastrategie staan de komende tijd open voor consultatie.