Het interim-secretariaat van de Coalition for Advancing Research Assessment is op zoek naar nieuwe stuurgroepleden. Als lid ben je onder andere verantwoordelijk voor het bepalen van de strategie van de Coalitie. De deadline om je kandidaat te stellen is op 17 november.


De Coalition for Advancing Research Assessment zoekt stuurgroepleden

Word jij een van de nieuwe stuurgroepleden?   

De Coalition for Advancing Research Assessment (CoARA) zoekt een voorzitter, vicevoorzitter(s) en andere bestuursleden die willen plaatsnemen in de nieuwe stuurgroep. De stuurgroep van CoARA is verantwoordelijk voor het houden van overzicht, de strategie, en het werkplan. Daarnaast biedt de stuurgroep ondersteuning aan deelnemende lidorganisaties. De nieuwe stuurgroep wordt gekozen op het online congres, dat plaatsvindt op 1 december. Elke toekomstige lidorganisatie van CoARA kan een van zijn medewerkers nomineren. Alleen nominaties van organisaties die de Agreement on Reforming Research Assessment voor 17 november hebben ondertekend en wiens lidmaatschap tijdens het congres is bevestigd, worden als geldig gezien. Meer informatie over de sollicitatieprocedure staat in de call.

Context

Het interim-secretariaat van CoARA wordt gerund door Europese koepels Science Europe, de European University Association en de Commissie en houdt zich bezig met de uitrol van het initiatief om onderzoeksevaluatie te hervormen. Vanaf eind 2022 zal CoARA een samenwerkingsverband vormen, waarin pilots worden uitgevoerd. Meerdere Nederlandse kennisinstellingen hebben de Agreement on Reforming Research Assessment ondertekend.

 

Mede geschreven door Bram Veerman.