De Commissie laat een studie uitvoeren ter ondersteuning van het raamwerk dat carrières in het hoger onderwijs aantrekkelijker moet maken. Voor deze studie is de Commissie op zoek naar input. Reageren kan tot en met 20 mei.


Draag bij aan het Europese raamwerk voor carrières in het hoger onderwijs

Raamwerk voor carrières HO

De Commissie is bezig met de ontwikkeling van een voorstel voor een European framework for attractive and sustainable careers in higher education. Dit raamwerk moet carrières in het hoger onderwijs aantrekkelijker en flexibeler maken terwijl het ook de autonomie en diversiteit van hogeronderwijsinstellingen dient te waarborgen. De studie die wordt uitgevoerd voor de Commissie draagt bij aan de vormgeving van het raamwerk. Als onderdeel van de studie is een online consultatie uitgezet die input vraagt van alle belanghebbenden in het Europese hogeronderwijslandschap. Reageren kan tot en met 20 mei.

Context

Het raamwerk vloeit voort uit de Europese Strategie voor hogeronderwijsinstellingen, die een toekomstbestendige transformatie van het Europese hoger onderwijs moet stimuleren. Ook het aantrekkelijker en flexibeler maken van carrières wordt hierin aangekaart.

Mede geschreven door Lieve Dessing.