De European Innovation Council Community komt in 2020 met een aantal nieuwe instrumenten. Dit meldt de Community in een persbericht. Als eerste in de reeks kondigt ze het openstellen van het European Innovation Council Community Platform aan.

EIC Community lanceert nieuwe tools

De European Innovation Council Community komt in 2020 met een aantal nieuwe instrumenten. Dit meldt de Community in een persbericht. Als eerste in de reeks instrumenten kondigt ze het openstellen van het European Innovation Council Community Platform aan.  

Open calls en evenementen

De European Innovation Council (EIC) Community stelt haar platform open voor externen. Dit meldt de Community in een persbericht. Hiermee kunnen ook externe geïnteresseerden voortaan op de hoogte blijven van open calls, succesverhalen en evenementen rond de EIC. Het platform is een online ontmoetingsplaats waar door EIC gefinancierde onderzoekers en bedrijven contact kunnen leggen met investeerders, mentoren en collega’s. Een aantal services blijft echter alleen toegankelijk voor EIC-begunstigden. Later dit jaar zal de Community nog een aantal nieuwe initiatieven lanceren.

Context

De EIC Community biedt ondersteuning aan EIC-begunstigden, onder andere door het aanbieden van informatie rond business acceleration-evenementen, trainingsmogelijkheden en matchmaking instrumenten tussen investeerders en begunstigden. De huidige EIC-pilot maakt onderdeel uit van Horizon 2020; de volwaardige EIC zal in Horizon Europe onder pijler 3 – ‘Innovative Europe’ komen te vallen. Eerder deze maand adviseerde de Europese Rekenkamer om de communicatie rond het SME-Instrument of MKB-Instrument, onderdeel van de huidige EIC Accelerator, effectiever te maken.
  

Meer informatie: 

Persbericht Europese Commissie: Changes to the European Innovation Council Community   
Artikel Neth-ER: Europese Rekenkamer adviseert over mkb-instrument
Artikel Neth-ER: Commissie maakt leden EIC-adviesraad bekend