De European Research Council selecteert zes extra projecten voor de Synergy Grant, op basis van 59 miljoen euro aan extra financiering. Bij één van deze projecten zijn er onderzoekers van de Radboud Universiteit en de Universiteit van Amsterdam betrokken. In totaal ontvangen nu 35 projecten een Synergy Grant uit de call van 2022.


ERC deelt extra Synergy Grants uit, ook aan Nederlandse universiteiten

Twee Nederlandse onderzoekers ontvangen aanvullende financiering

Zes extra projecten ontvangen een European Research Council (ERC) Synergy Grant. Dit wordt mogelijk gemaakt door aanvullende financiering van 59 miljoen euro. Bij één van de extra projecten zijn Heino Falcke van de Radboud Universiteit en Sera Markoff van de Universiteit van Amsterdam betrokken. In totaal ondersteunt de ERC nu 35 projecten in de call van 2022, waarbij uiteindelijk acht onderzoekers vanuit Nederlandse universiteiten betrokken zijn.

Context

De ERC Synergy Grant lanceert jaarlijks een call voor baanbrekende multidisciplinaire onderzoeksprojecten. Het is de grootste ERC-beurs en bedraagt ongeveer 10 miljoen euro per project. De Grant bedroeg in eerste instantie 295 miljoen euro. Met de aanvullende ERC Synergy Grant van 59 miljoen euro is er dit keer in totaal ongeveer 354 miljoen euro aan projecten besteed.

 

Mede geschreven door Hannelore Schouwstra.