Het European Strategy Forum on Research Infrastructures (EFSRI) heeft kernprestatie-indicatoren opgesteld met als doel om onderzoeksinfrastructuren te monitoren. De ESFRI stelt dat deze indicatoren ook nuttig kunnen zijn voor een breder scala aan infrastructuren.


ESFRI ontwikkelt kernprestatie-indicatoren voor onderzoeksinfrastructuren

Indicatoren om onderzoeksinfrastructuren te monitoren                              

De European Strategy Forum on Research Infrastructures (ESFRI) heeft kernprestatie-indicatoren (KPI’s) opgesteld om te beoordelen of onderzoeksinfrastructuren (RI’s) die de status Landmark zijn toegekend prioriteit moeten blijven voor verdere financiering. In de onlangs gelanceerde Roadmap 2021 update is een verschil uitgelicht tussen ESFRI Landmarks, die reeds succesvol zijn geïmplementeerd, en ESFRI Projects, die nog in opbouw zijn. De ESFRI stelt dat deze KPI’s ook ingezet kunnen worden voor een breder scala aan RI’s en financiers.

Context

Het ESFRI heeft een werkgroep opgericht die naar aanleiding van een workshop en enquêtes onder de leden de KPI’s heeft opgesteld. ESFRI publiceert om de twee jaar een Roadmap om de implementatie van RI’s te stimuleren. Onlangs is de Roadmap 2021 Update gelanceerd. In 2021 zal dit resulteren in een nieuw investeringsplan. Het Europese kennisveld kan tot 5 mei 2020 bijdragen met voorstellen.