Het European Strategy Forum on Research Infrastructures (EFSRI) heeft kernprestatie-indicatoren ontwikkeld voor het monitoren van de prestaties van onderzoeksinfrastructuren. Tevens adresseren de indicatoren de meest algemeen gehanteerde doelstellingen van pan-Europese onderzoeksinfrastructuren.


ESFRI presenteert plan voor onderzoeksinfrastructuren

Indicatoren om onderzoeksinfrastructuren te monitoren                              

De European Strategy Forum on Research Infrastructures (ESFRI) werkgroep heeft kernprestatie-indicatoren (KPI’s) ontwikkeld voor het monitoren van onderzoeksinfrastructuren (RI’s). Deze KPI’s adresseren de meest algemeen gehanteerde doelstellingen van pan-Europese RI's en kunnen worden gebruikt om de prestaties van deze RI's te monitoren. Daarnaast stelt ESFRI dat de KPI’s kunnen worden ingezet voor een breder scala aan RI’s en financierders.

Context

Het ESFRI heeft een werkgroep opgericht die naar aanleiding van een workshop en enquêtes onder de leden de KPI’s heeft opgesteld. ESFRI publiceert om de twee jaar een Roadmap om de implementatie van RI’s te stimuleren. Onlangs is de Roadmap 2021 Update gelanceerd. In 2021 zal dit resulteren in een nieuw investeringsplan. Het Europese kennisveld kan tot 5 mei 2020 bijdragen met voorstellen.