De Commissie vraagt uw mening over de Europese farmaceutische strategie. In 24 vragen kan men ideeën aandragen voor het plan dat medicijnen betaalbaar moet houden en onderzoek moet stimuleren. Reageren kan tot en met 15 september 2020.


Geef uw mening over de farmastrategie

Consultatie farmastrategie geopend

De Commissie vraagt om uw ideeën voor de Europese farmaceutische strategie. Het plan met de werktitel ‘Pharmaceutical Strategy - Timely patient access to affordable medicines’ moet de komende jaren richting geven aan de ontwikkeling van medicijnen in Europa. In de consultatie kan men suggesties doen voor de inhoud van de strategie. Daarbij vraagt de Commissie in het bijzonder naar manieren om onderzoek en innovatie te stimuleren en de toegang tot medicijnen betaalbaar te houden. Ook de afhankelijkheid van derde landen en de impact van het productieproces op het milieu komen aan bod.

Context

De farmaceutische strategie is één van de speerpunten op gezondheidsgebied van de Commissie Von der Leyen en moet aansluiten op de industriestrategie, de Green Deal, de digitaliseringsstrategie en het kankeractieplan. Gelijk met deze consultatie over de inhoud van de strategie loopt een consultatie over de planning, waarop men tot en met 7 juli kan reageren. De strategie wordt verwacht in het vierde kwartaal van 2020.