U heeft de kans om invloed uit te oefenen op de toekomstige prioriteiten van het derde EU-gezondheidsprogramma 2014-2020 door te reageren op de open consultatie van de Europese Commissie. Met deze consultatie wordt aan alle belanghebbenden op het gebied van gezondheidsbeleid, public health en andere gezondheidszorg in Europa de kans geboden om input te leveren voor de mid-term evaluatie.

Geef uw mening over het derde EU-gezondheidsprogramma

Open consultatie

Alle belanghebbenden op het gebied van gezondheidsbeleid, public health en andere gezondheidszorg in Europa zijn uitgenodigd om input te leveren voor de mid-term evaluatie van het derde gezondheidsprogramma 2014-2020. Met deze open consultatie van de Europese Commissie krijgen zij de kans bij te dragen aan de verbetering van het derde EU-gezondheidsprogramma. De Commissie wil met deze open consultatie input te verzamelen over de werking van het huidige programma en de toekomstige prioriteiten bepalen. Belanghebbenden hebben vanaf 23 november 2016 tot en met 23 februari 2017 de kans om hun bijdrage te leveren.

Het derde EU-gezondheidsprogramma 2014-2020

De EU werkt samen met de lidstaten aan het verbeteren van de publieke gezondheid, het voorkomen van ziektes en het tegengaan van bedreigingen voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid. Het derde EU-gezondheidsprogramma is het belangrijkste instrument van de  Europese Commissie voor de uitvoering van de gezondheidsstrategie van de EU en loopt van 2014 tot  2020.