U kunt feedback geven over de invulling van het Actieplan Circulaire Economie. De feedbackperiode is open tot en met 20 januari. Doel van het beoogde actieplan is om de circulaire economie in Europa te bevorderen, om zo de industrie te versterken, klimaatverandering tegen te gaan en het milieu te beschermen.

Geef uw mening over het nieuwe Actieplan Circulaire Economie

Een nieuw Actieplan Circulaire Economie

Tot 20 januari 2020 kunt u feedback geven over de vorming van een nieuw Actieplan Circulaire Economie, dat medio maart 2020 verwacht wordt. Het doel van dit actieplan is de circulariteit in de Europese economie te vergroten, om Europa uiteindelijk klimaat-neutraal te maken. Met het actieplan wil de Commissie de industriële sector mobiliseren om waardeketens duurzamer te maken. Zo is het de bedoeling om de ontwikkeling en productie van duurzame producten te stimuleren, afval te verminderen en meer te investeren in onderzoek & innovatie.

Context

Het Actieplan Circulaire Economie maakt deel uit van de Green Deal. Het actieplan wordt in maart 2020 verwacht, tegelijkertijd met een nieuwe Europese industriële strategie. Naast de online consultatie wordt er ieder jaar een Circular Economy Stakeholder Conference georganiseerd, waaruit de Commissie input verzamelt om de Europese circulaire economie te bevorderen.