Hoe beoordeelt u uw deelname aan partnerschappen onder Horizon Europe tot nog toe? Europees platform ERA-LEARN hoort uw feedback graag terug in een consultatie. De lijst vraagt onder meer naar redenen om deel te nemen en de nationale context. Reageren kan tot en met 15 september.


Hoe bevalt uw deelname aan Horizon partnerschappen?

Waarom neemt een organisatie deel

ERA-LEARN onderzoekt hoe organisaties besluiten om deel te nemen aan partnerschappen onder Horizon Europe. Daarom nodigt het platform alle partners uit om hun ervaringen tot nog toe te delen via een consultatie. ERA-LEARN is gespecialiseerd in Europese partnerschappen en wil de resultaten gebruiken om de informatievoorziening te verbeteren. De vragenlijst gaat bijvoorbeeld in op de beweegredenen van een organisatie om aan een partnerschap deel te nemen. Ook vraagt ERA-LEARN hoe organisaties besluiten over hun financiële bijdrage en of er samenhang is met nationale instrumenten of steun uit de Europese structuurfondsen. Reageren kan tot en met 15 september.

Context

ERA-LEARN is een online platform dat tekst en uitleg biedt over Europese onderzoekspartnerschappen. De betrokken partijen ontvangen hiervoor financiering van de Commissie. ERA-LEARN adviseert deelnemers bijvoorbeeld over juridische en financiële vragen en houdt ook calls van alle partnerschappen bij.