De Commissie is op zoek naar leden voor de nieuwe Raad van Bestuur van de European Innovation Council. De Raad zal de implementatie van het ambitieuze innovatieprogramma begeleiden. Geïnteresseerde academici, onderzoekers en innovatoren kunnen zich aanmelden tot 30 juni. Een profiel voor de EIC-voorzitter volgt binnenkort.


Innovatieleiders gezocht voor Raad van Bestuur EIC

Komt u in Raad van Bestuur EIC?

De Commissie is op zoek naar kandidaten voor de Raad van Bestuur van de European Innovation Council (EIC). Dat blijkt uit een persbericht. De Raad van Bestuur zal met name adviseren over de strategie van de EIC, het werkprogramma en de thema's om de impact van het instituut te maximaliseren. Daarnaast zal de Raad van Bestuur advies geven over bredere innovatiebeleidskwesties. Er zullen 15 tot 20 leden geselecteerd worden voor de Raad van Bestuur, die naar verwachting in september zullen start. De EIC zoekt onder andere naar academici en onderzoekers, bedrijfsleiders en investeerders met toonaangevende expertise op het gebied van toekomstige technologieën en baanbrekende innovatie. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden tot 30 juni. Binnenkort volgt een profielschets voor de onafhankelijke bestuursvoorzitter. Over deze positie is enkel bekend dat het een “leidende figuur uit de wereld van innovatie” moet zijn.

Context

De European Innovation Council ondersteunt baanbrekende innovatieve projecten en valt onder Horizon Europe. De Raad van Bestuur is de opvolger van de adviesraad en is vergelijkbaar met de wetenschappelijk raad van de European Research Council. In maart is het conceptwerkprogramma gelanceerd, in afwachting van de formele start van Horizon Europe afgelopen april. Onlangs gaven de EIC en de European Research Council aan nauwer samen te gaan werken om het marktpotentieel van grensverleggende onderzoeks- en innovatieprojecten een boost te geven.