Het Joint Research Centre maakt haar laboratoria in Petten toegankelijk voor onderzoekers. Na de deuren van haar faciliteiten in Italië, België en Duitsland geopend te hebben, zijn er nu ook mogelijkheden om van de JRC-onderzoeksfaciliteiten op het gebied van energie en transport in Petten gebruik te maken.


JRC breidt Open Access uit naar Petten

Uitbreiding toegang onderzoeksfaciliteiten JRC  

Het Joint Research Centre (JRC) van de Commissie opent de deuren van haar onderzoeksfaciliteiten in Petten, zo laat de Commissie weten. De JRC-laboratoria in Petten richten zich op onderzoek op het gebied van energie en transport. Onderzoekers hebben nu de mogelijkheid om hier onderzoek te doen naar waterstofbrandstof-technieken. Het JRC biedt toegang voor onderzoekers uit EU-lidstaten en geassocieerde landen binnen Horizon 2020.

Context

De JRC verschafte reeds in 2017 toegang tot haar wetenschappelijke laboratoria en faciliteiten in Ispra (Italië). Daarna opende het geleidelijk andere JRC-faciliteiten in Geel (België) en Karlsruhe (Duitsland). Sinds 2017 zijn er 12 onderzoeksprojecten afgerond en lopen er momenteel nog ruim 30. Geïnteresseerden kunnen zich voor 30 september aanmelden om van de faciliteiten in Petten gebruik te maken.