De Commissie is op zoek naar nieuwe leden voor de mission boards van Horizon Europe. Voor iedere missie gaat een nieuwe board van start met 15 leden. De nieuwe boards zullen zich vooral richten op de implementatie van missiegedreven onderzoek en innovatie. Aanmelden kan tot en met 2 februari 2022.


Meld u aan voor nieuwe mission boards

Vijf nieuwe boards

De Commissie is opnieuw op zoek naar deskundigen voor de mission boards van Horizon Europe. Nu de inhoudelijke lijnen voor iedere missie bepaald zijn, gaat de Commissie over tot uitvoering. Daar horen nieuwe mission boards bij, met nieuwe taken en leden. De boards zullen de Commissie vooral adviseren bij de implementatie van missiegedreven onderzoek en innovatie. Succesvolle kandidaten moeten daarom beschikken over ervaring met cross-sectorale en interdisciplinaire samenwerking. Daarnaast krijgt burgerbetrokkenheid meer aandacht, bijvoorbeeld op het vlak van wetenschapscommunicatie en citizen science. Tenslotte heeft de Commissie voor iedere board aanvullende criteria opgesteld waar kandidaten aan moeten voldoen. Aanmelden kan online tot en met 2 februari 2022.

Context

De vijf mission boards worden geheel vernieuwd. Ook huidige leden dienen zich opnieuw aan te melden. Opvallend genoeg geldt deze procedure niet voor de voorzitters: zij worden in een apart proces direct (her)benoemd door de Commissie. In de huidige boards is Nederland goed vertegenwoordigd met vijf experts, waaronder één voorzitter. Naast leden van de boards zoekt de Commissie ook deskundigen die projectvoorstellen willen evalueren voor de steden- en bodemmissies.