De Commissie creëert een digitaal kanaal voor Horizon Europe waarop onderzoekers waardevolle kennis kunnen delen over het programma met geïnteresseerden. Ook dient het digitale kanaal partnerschappen en financieringsmogelijkheden te faciliteren.


Naar welk Horizon Europe tv-kanaal zapt u?

Online netwerken binnen Horizon Europe

Horizon Europe lanceert een tv-platform voor de uitwisseling van waardevolle kennis tussen onderzoekers en geïnteresseerden in het programma. HRP TV maakt deel uit van het Horizon Results Platform (HRP) en gaat onder meer audiovisuele content, zoals podcasts, video’s en interviews publiceren, waarin experts hun kennis kunnen delen. Het doel van HRP TV is om netwerken en partnerschappen tussen onderzoekers te faciliteren en onderzoeksuitkomsten te delen en publiceren. Eveneens brengt het digitale kanaal financieringsmogelijkheden in kaart.

Context

Het tv-kanaal is een toevoeging aan het Horizon Results Platform (HRP), een online platform voor de uitwisseling van onderzoeksresultaten. De Commissie lanceerde het Horizon Results Platform in 2020 om de valorisatie van onderzoeksuitkomsten te ondersteunen. Op het online platform kunnen onderzoekers die EU-financiering ontvangen hun resultaten delen met belanghebbenden. Op deze manier wil de Commissie onderzoeksresultaten vanuit het programma zichtbaarder maken. Het nieuwe digitale kanaal moet nog verder ontwikkeld worden. Andere voorbeelden van een open onderzoekscultuur zijn het publicatieplatform Open Research Europe en EU-Citizen.Science. Het nieuwe Kaderprogramma, Horizon Europe, gaat binnenkort van start, nadat het Europees Parlement over de definitieve teksten gestemd zal hebben.