Zes onderzoekers van Nederlandse instellingen zijn geselecteerd voor een ERC synergy grant. Onderzoekers van NWO, Universiteit Utrecht, Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum zijn betrokken bij vier verschillende onderzoeksprojecten. In totaal deelt de ERC 295 miljoen uit aan 29 projecten.


Nederland ontvangt vier ERC synergy grants

Vier ambitieuze projecten

Zes onderzoekers van Nederlandse instellingen krijgen een ERC synergy grant. De onderzoekers zijn werkzaam bij NWO, de Universiteit Utrecht (2x), de Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum (2x). De ERC maakt bekend dat er in totaal 29 onderzoeksprojecten zijn geselecteerd. De projecten waar Nederland bij is betrokken, betreffen auto-immuniteit, de veerkracht van ecosystemen en cel- en eiwit onderzoek. Deze ronde van de ERC synergy grant heeft een budget van 295 miljoen euro.

Context

De ERC synergy grant lanceert jaarlijks een call voor baanbrekende multidisciplinaire onderzoeksprojecten. Het is de grootste beurs van het ERC. De beurs bedraagt 10 miljoen euro per project. In de laatste selectie van onderzoeksprojecten voor de ERC synergy grant waren er vijf onderzoekers van Nederlandse instellingen betrokken, namelijk via de Universiteit Leiden, de Radboud Universiteit, de Universiteit Maastricht en het KRW Water Research Institute.

 

Mede geschreven door Hannelore Schouwstra.