Vijf onderzoekers aan vier Nederlandse onderzoeksinstellingen zijn geselecteerd voor een ERC synergy grant. Het gaat om onderzoekers aan de Universiteit Leiden, de Radboud Universiteit, de Universiteit Maastricht en het KRW Water Research Institute. In totaal worden er 34 projecten gefinancierd met een beurs tot 10 miljoen euro.

Nederland sleept 4 ERC synergy grants binnen

5 onderzoekers, 4 instellingen

Vijf onderzoekers aan vier Nederlandse onderzoeksinstellingen mogen hun borst natmaken. De komende zes jaar zullen ze in interdisciplinaire teams onderzoek doen naar onder meer glycobiologie, wetenschapsfilosofie en stedelijk drinkwater, gefinancierd door een ERC synergy grant. De Universiteit Leiden, de Universiteit Maastricht en het KRW Water Research Institute zullen ieder één onderzoeker huisvesten. De Radboud Universiteit huisvest net als vorig jaar de meeste onderzoekers: twee. Dit jaar zijn er 34 projecten geselecteerd uit 440 voorstellen, waarmee het slagingspercentage uitkomt op 7,7%.

Context

De synergy grant is de grootste beurs die de ERC uitreikt. De beurs stelt een groep toponderzoekers in staat om samen te werken in een project dat meerdere disciplines beslaat. Een beurs bedraagt tot 10 miljoen euro voor een periode van zes jaar. Naast synergy grants deelt de ERC ook starting grants, consolidator grants, advanced grants en proof of concept-beurzen beurzen uit.