De European Research Council (ERC) zoekt een nieuwe voorzitter per ingang van 1 januari 2020. Een onafhankelijk selectiecomité onder leiding van Mario Monti is op zoek naar een opvolger van Jean-Pierre Bouguignon.

Nieuwe voorzitter ERC gezocht

Nieuwe president ERC

Er staat een vacature open voor de nieuwe voorzitter van de European Research Council (ERC). De Europese Commissie laat in een persbericht weten op zoek te zijn naar een opvolger van de huidige voorzitter Jean-Pierre Bouguignon. Zijn termijn loopt op 31 december 2019 af.

De nieuwe voorzitter start vanaf 1 januari 2020 voor een periode van vier jaar, die eenmalig kan worden verlengd. De aanstelling van de nieuwe voorzitter dient rond te zijn in de eerste helft van 2019. Hij of zij gaat de Scientific Council leiden, wordt het nieuwe gezicht van de ERC en dient tot de groep van zeer ervaren en internationaal bekende wetenschappers te behoren.

Context

Een onafhankelijk selectiecomité onder leiding van Mario Monti, President van de Universiteit van Bocconi en voormalig minister-president van Italië, is verantwoordelijk voor de procedure. De ERC is een Europees financieringsorgaan voor onderzoek en innovatie binnen het Horizon 2020 programma en heeft op succesvolle wijze voor grote wetenschappelijke doorbraken gezorgd.