De Europese Research Executive Agency (REA) zit nog verlegen om onafhankelijke deskundigen die helpen bij het evalueren van Horizon Europe-projecten. Zij herhaalt daarom haar oproep aan deskundigen zich aan te melden. De REA zoekt vooral deskundigen op het gebied van landbouw en voedsel, milieu en bio-economie, civiele veiligheid, ingenieurswetenschappen en ICT & cultuur en democratie. Aanmelden kan gedurende de gehele programmaperiode.


Onderzoeksagentschap zoekt nog steeds evaluatoren voor Horizon Europe

REA zoekt evaluatoren  

De Europese Research Executive Agency (REA) zoekt nog altijd onafhankelijke deskundigen voor het evalueren van beursaanvragen, projecten en aanbestedingen binnen EU-programma's en beleid. Zij herhaalt daarom haar oproep aan deskundigen zich aan te melden in de expert-database van de Europese Commissie. De REA zoekt vooral deskundigen op het gebied van landbouw en voedsel, milieu en bio-economie, civiele veiligheid, ingenieurswetenschappen en ICT & cultuur en democratie. Aanmelden kan gedurende de gehele programmaperiode via deze link. Een volledige lijst van de domeinen en subdomeinen is te vinden op de website van de REA.. Deskundigen kunnen hun evaluatiewerk grotendeels online uitvoeren, al worden zij in sommige gevallen uitgenodigd bij het evaluatiecentrum in Brussel, waarvoor de Commissie uiteraard de kosten dekt. Neth-ER legde in een eerder artikel uit hoe de aanmeldingsprocedure in zijn werk gaat.

Context

Voor de evaluatie en controle van projecten in EU-programma’s is de Commissie geheel afhankelijk van externe deskundigen. Inschrijven als deskundige voor de programmaperiode 2021-2027 kan nog altijd voor álle EU-programma’s, zoals Erasmus+. Deskundigen die al onderdeel waren van de database in de vorige programmaperiode hoeven zich niet opnieuw te registreren. Het werk als onafhankelijk deskundige voor de Commissie kan door aan de andere kant van de tafel plaats te nemen grote inzichten opleveren voor u en uw organisatie bij het indienen van toekomstige projectaanvragen.