Van 13 tot 16 juli organiseert Leiden als European City of Science de tiende editie van het EuroScience Open Forum. Bekend als een van de meest gerenommeerde multidisciplinaire wetenschappelijke congressen in Europa zal het congres dit jaar in het teken staan van “Crossing Borders, Engaged Science, Resilient Societies”.


Registreer nu voor EuroScience Open Forum in Leiden

Bruggen slaan tussen de wetenschap en de maatschappij

Als European City of Science organiseert Leiden van 13 tot 16 juli het EuroScience Open Forum (ESOF) met als thema “Crossing Borders, Engaged Science, Resilient Societies”. De conferentie streeft naar het samenbrengen van kritische denkers en het tot stand brengen van synergiën op het gebied van wetenschap, geesteswetenschappen en sociale wetenschappen. Als zodanig fungeert ESOF2022 als een ontmoetingsplaats voor vooraanstaande wetenschappers, beginnende onderzoekers, innoveerders, beleidsmakers, ondernemers, experts op het gebied van wetenschapscommunicatie en technologie en het grote publiek. Het uiteindelijke doel van de conferentie is het gezamenlijk bruggen slaan tussen de wetenschap en de maatschappij.


Georganiseerd in een hybride format, biedt ESOF2022 een wetenschappelijk programma van hoge kwaliteit met meer dan 100 sessies, discussies en debatten over een breed scala aan onderwerpen. Om het hoofdthema van de conferentie verder uit te diepen, zullen in totaal 7 subthema's worden behandeld:

  1. Duurzame leefomgevingen
  2. Culturele identiteiten en maatschappelijke transities
  3. Ruimte voor de wetenschap
  4. Gezonde samenlevingen
  5. Vrijheid en verantwoordelijkheid binnen de wetenschap
  6. Wetenschap en bedrijfsleven
  7. Duurzame academische loopbanen
     

En verder...

In 2024 zal de volgende ESOF-conferentie plaatsvinden in de Poolse stad Katowice. In dat kader zal de stad tijdens ESOF2022 alvast een interessant onlineprogramma verzorgen over de Europese universiteiten en hun rol in de naoorlogse transformatie van Oekraïne. Verder zal de European Research Council tijdens de conferentie de tweede Public Engagement with Research Award uitreiken. In totaal verstrekt het ERC drie beurzen, elk ter waarde van 10.000 euro, in de volgende categorieën: Involve (burgerwetenschap), Inspire (publieke reikwijdte) en Influence (media en beleid).


Praktische informatie en registratie:
Datum: 13 tot 16 juli
Locatie: Leiden
Format: Hybride
Taal: Engels


Meer informatie over het ESOF2022-programma en registratie is te vinden via esof.eu.