De Europese Commissie heeft de inschrijving voor de Europese onderzoeks- en innovatieweek geopend. De week staat in het teken van 40 jaar EU-kaderprogramma’s, en het uitlichten van bijzondere prestaties in het veld van onderzoek en innovatie. Het programma is zowel in Brussel als online bij te wonen.


Schrijf u in voor de Europese onderzoeks- en innovatieweek!

Drie conferenties onder één dak

In het kader van de Europese onderzoeks- en innovatieweek vinden er drie verschillende conferenties plaats tussen 18 en 21 maart. De week gaat van start met een openingsdag op 18 maart, waar de focus ligt op het reflecteren en vooruitkijken op het Europees innovatiebeleid, gevolgd door de conferentie van de European Innovation Council (EIC) op 18 en 19 maart. Deze conferentie staat in teken van deep tech bij innovaties van schone en biotechnologieën in relatie tot energie, medische zorg, en innovatiebeleid. Ook organiseert het Belgisch Voorzitterschap van de Raad op 19 en 20 maart een conferentie over innovatiegericht aanbesteden, waar overheden, beleidsmakers, en onderzoekers gedachten zullen wisselen over overheidsopdrachten voor innovatie. De week wordt op 20 en 21 maart afgesloten met de onderzoeks- en innovatiedagen, georganiseerd door de Europese Commissie. Bij deze dagen staat een groener, eerlijker en concurrerender Europa centraal. U kunt u hier inschrijven.

Context

De onderzoeks- en innovatiedagen worden sinds 2019 door de Commissie georganiseerd. Alleen in 2023 werden de dagen afgelast. Dit jaar worden de dagen gecombineerd met een conferentie van het Belgisch Voorzitterschap en de EIC Summit. Tijdens de onderzoeks- en innovatiedagen van 2022 lanceerde de Commissie het tweede strategische planningsproces van Horizon Europe voor 2025-2027. Het volledige programma is hier te bekijken.

 

Mede geschreven door Leah Corsmit.