Rob van Gijzel wordt de nieuwe voorzitter van de raad van toezicht voor EIT Urban Mobility. Als voorzitter zal de voormalige burgemeester van Eindhoven niet betrokken zijn bij de dagelijkse gang van zaken, maar wel controleren of het instituut vooruitgang boekt op zijn strategisch agenda.

Voormalig burgemeester Eindhoven wordt toezichthouder EIT Urban Mobility

Rob van Gijzel nieuwe toezichthouder

Rob van Gijzel wordt de nieuwe voorzitter van de Supervisory Board van EIT Urban Mobility. Als voorzitter zal Van Gijzel toezichthouden of het instituut voldoende vooruitgang boekt in de implementatie van de strategische agenda. Ook benoemt de raad van toezicht de CEO en COO van EIT Urban Mobility. Van Gijzel was van 2008 tot en met 2016 burgemeester van Eindhoven. Daarvoor was hij onder meer lid van de Tweede Kamer.

Context

EIT Urban Mobility is één van de acht Knowledge and Innovation Communities van de EIT (KIC). Elke KIC is georganiseerd rond zogenaamde Innovation Hubs of collocatiecentra (CLC’s); geografische knooppunten die de kennisdriehoek in de praktijk integreren en zo zorgen voor verankering in de regionale innovatiecontext. EIT Urban Mobility is in januari 2019 van start gegaan.