Europese wetenschapshoofdstad Leiden en de Europese Commissie slaan hun handen ineen voor het organiseren van een EUTalentON. Daarvoor zoeken zij jonge academische talenten die zich tijdens een vierdaagse willen buigen over oplossingen die bijdragen aan de doelen van de missies van Horizon Europe. Jong talent tussen de 21 en 30 jaar kan zich aanmelden tot 1 juli.


Wetenschapshoofdstad Leiden & Commissie zoeken jong academisch talent voor EUTalentON

Doe mee aan de EUTalentON  

De Commissie, in samenwerking met Europese wetenschapshoofdstad Leiden een EUTalentON. Dit vierdaagse evenement moet jong academisch talent van 21 tot 30 jaar oud bij elkaar brengen dat samen zal zoeken naar oplossingen die bijdragen aan de doelen van de vijf missies in Horizon Europe. Het evenement vindt plaats van 14 tot 18 september in Leiden. Tijdens de vierdaagse zullen jonge onderzoekers in kleine teams de benodigde instrumenten en middelen ontvangen om innovatieve en marktklare oplossingen te vinden gerelateerd aan één van de vijf missies in Horizon Europe. Ook zullen er workshops, bedrijfsbezoeken en colleges worden gegeven aan de deelnemers. Aanmelden kan hier tot 1 juli.

Context 

Leiden neemt in 2022 een jaar lang de leidende positie in op het gebied van wetenschap. Zij mag zich namelijk de Europese wetenschapshoofdstad noemen. Anders dan andere edities organiseert Leiden een jaar lang activiteiten om de wetenschap met de maatschappij te verbinden. Ook deze EUTalentON, gefinancierd uit Horizon Europe, heeft als doel daaraan bij te dragen. De koppeling aan de missies komt niet uit de lucht vallen: de missies van Horizon Europe hebben namelijk mede tot doel het publiek aan te spreken en waar mogelijk aan te moedigen om actief deel te nemen.