De Commissie heeft de inschrijvingen van de jaarlijkse RegioStars Awards opengezet. Dit keer worden er prijzen uitgedeeld voor de beste innovatieprojecten over onder andere inclusie, verduurzaming van steden en groen transport in regio’s. De inschrijving staat open tot 9 mei.


Wint uw project de RegioStars Awards 2021?

RegioStars Awards 2021 geopend

Het is nu mogelijk projecten aan te melden voor de jaarlijkse RegioStars Awards. De Commissie heeft de wedstrijd geopend, waarmee de beste innovatieve en inclusieve projecten gefinancierd uit het Cohesiefonds concurreren ter bevordering van excellentie en regionale ontwikkeling. Prijzen worden uitgedeeld in verschillende categorieën, namelijk Smart Europe, Green Europe, Fair Europe en Urban Europe. Als categorie van het jaar wordt er extra aandacht besteed aan het Europees Jaar van de Spoorwegen. Ook moeten alle projecten in de wedstrijd betrekking hebben op burgerparticipatie. Op 9 mei sluit de inschrijving.

Context

Voor het veertiende jaar op rij organiseert de Commissie de RegioStars Awards voor de meest excellente projecten onder financiering van het Cohesiefonds. De RegioStars-prijzen worden uitgereikt tijdens de Europese Week van de Regio’s om de door EU gefinancierde projecten in het zonnetje te zetten.