De Commissie vraagt uw feedback over toekomstige regelgeving die bij moet gaan dragen aan het klimaatplan voor 2030. U kunt reageren tot en met 26 november. De feedback wordt gebruikt om vier voorstellen voor regelgeving op klimaat-gerelateerde onderwerpen op te stellen. Deze zullen helpen om voor 2030 uitstoot van broeikasgassen met 55% te verlagen.

Commissie vraagt feedback op vier klimaatinitiatieven

Feedbackperiode klimaatinitiatieven

U kunt nu uw mening geven over vier klimaatinitiatieven die centraal staan in opkomende Europese klimaatwetgeving. De Commissie vraagt om input op de volgende initiatieven:

De Commissie wil regelgeving over deze vier onderwerpen aannemen in juni 2021. Deze moeten bijdragen aan het behalen van de klimaatdoelstellingen voor 2030. De feedbackperiode loopt tot en met donderdag 26 november 2020.

Context

In het kader van de Europese Green Deal streeft het klimaatdoelstellingsplan 2030 ernaar om de uitstoot van broeikasgassen voor 2030 met minstens 55% te verlagen. Dit moet de weg vrijwaren voor de EU om voor 2050 klimaatneutraliteit te behalen. Commissievoorzitter Ursula von der Leyen herhaalde dit hoofddoel van de Green Deal ook in haar State of the Union speech: de EU moet het eerste klimaatneutrale blok ter wereld te worden.