Wat hebben onderwijsinstellingen nodig van Europa om groen onderwijs te stimuleren? Dat vraagt de Commissie in een consultatie over milieuduurzaamheid in de Europese onderwijsruimte. Reageren kan tot en met 24 september.


Hoe moet Europa duurzaamheid in het onderwijs steunen?

Consultatie over duurzaam onderwijs

De Commissie vraagt uw input voor onderwijs over duurzaamheid en klimaatverandering in het Europa. De consultatie dient voor Raadsaanbevelingen over onderwijs over milieuduurzaamheid voor lerenden van alle leeftijden en op alle onderwijsniveaus. De consultatie is gericht op onderwijsinstellingen en studenten, maar ook experts op het gebied van onderwijsbeleid kunnen reageren. De Commissie vraagt onder meer hoe mensen gestimuleerd kunnen worden om duurzaam te handelen, welke steun instellingen nodig hebben en wat zij zelf al doen op dit gebied. Reageren op de meerkeuzevragenlijst kan tot en met 24 september. Verklaringen of position papers zijn ook welkom.

Context

De consultatie over groen onderwijs volgt op een eerste consultatie in het voorjaar. Eind 2021 plant de Commissie haar voorstel voor de Raadsaanbeveling, een actie voortkomend uit de Europese biodiversiteitsstrategie en de Europese Onderwijsruimte.