Wil jij graag Europese ervaring opdoen, door te werken in het hart van Brussel? Ben je geïnteresseerd in de ontwikkelingen op het gebied van onderwijs, onderzoek en innovatie? Houd je van schrijven en zit je graag bovenop het nieuws? Dan ben je bij het Netherlands house for Education and Research (Neth-ER) aan het juiste adres. Wij zijn elk half jaar op zoek naar beleidsstagiairs. Solliciteren voor een stage in het najaar van 2024 (1 september 2024 t/m 31 januari 2025) kan vanaf nu! 


Loop stage bij Neth-ER in het hart van Europa! - DEADLINE VERLENGD

Duur stage: 1 september 2024 t/m 31 januari 2025 (5 maanden)

Locatie: Brussel (België)

Vergoeding: 600 euro per maand

Deadline sollicitatie: 28 april 2024, 23:59 uur

 

Via de vereniging Neth-ER hebben Nederlandse publieke kennisinstellingen hun krachten gebundeld in Europa. Het is één van Neth-ER’s kerntaken om de leden en hun achterban te informeren over de ontwikkelingen binnen de Europese kennisdossiers. Voor dit werk zijn beleidsstagiairs onmisbaar. 

 

De vereniging heeft een bureau in Brussel, met een klein team van beleidsmedewerkers en ondersteunende staf. Het bureau ondersteunt de leden van Neth-ER in Brussel, die actief zijn op het gebied van onderwijs, onderzoek en innovatie. 

 

Als stagiair bij Neth-ER heb je zeer verschillende werkzaamheden. De helft van de tijd zal je meewerken aan de activiteiten van Neth-ER, zoals nieuws vergaren, artikelen schrijven, naar evenementen van Europese organisaties toegaan en het helpen bij de ontvangst van Nederlandse delegaties op kantoor.  


Daarnaast werk je met eigen eindverantwoordelijkheid aan projecten gerelateerd aan de kennisdossiers van Neth-ER. Dit kan bijvoorbeeld een onderzoek zijn, een strategisch advies opstellen of een seminar organiseren. Het onderzoek of advies kan uiteraard ook in het kader van een afstudeerscriptie worden uitgevoerd. 

 

Wij bieden:

  • Een internationale werkervaring midden in het hart van de Europese wijk van Brussel; 
  • Een goede stagebegeleiding door een beleidsmedewerker met aandacht voor persoonlijke ontwikkeling; 
  • Een prettige en informele leer- en werkomgeving binnen een klein en dynamisch team; 
  • Aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden zoals een stagevergoeding van 600 euro per maand. 

Wij zoeken studenten die: 

  • Een bachelor- of masteropleiding volgen aan een hogeschool of universiteit, gedurende de stageperiode; 
  • Gemotiveerd zijn en affiniteit hebben met Europa en onze kennisdossiers; 
  • Graag en goed kunnen schrijven en zowel de Nederlandse als Engelse taal in woord en schrift beheersen; 
  • Teamgeest hebben, leergierig zijn, initiatief durven tonen en zich willen inzetten; 
  • Vijf maanden voltijds relevante werkervaring willen opdoen. 


Spreekt het bovenstaande je aan en wil je bij ons stage lopen van 1 september 2024 t/m 31 januari 2025? Solliciteer dan tot uiterlijk 28 april 2024 door je cv en motivatiebrief in pdf te sturen naar neth-er@neth-er.eu.

 

Na het verstrijken van de deadline nodigen we geselecteerde kandidaten uit voor een sollicitatiegesprek eind april of begin mei. Deze zullen fysiek in Brussel plaatsvinden. Op basis van deze gesprekken maken we medio mei de definitieve selectie bekend.