Het European Institute of Innovation & Technology heeft tijdens de finale van haar EIT Digital Challenge vijf winnaars uitgeroepen; zij mogen zich dit jaar tot de beste deeptech scale-ups van Europa rekenen. Onder de geselecteerden bevindt zich ook het Nederlandse SwipeGuide.

Nederlandse scale-up behoort tot de Europese top in de EIT Digital Challenge

EIT Digital Challenge

Het European Institute of Innovation & Technology (EIT) heeft uit een recordaantal van maar liefst 403 scale-ups, afkomstig uit 32 verschillende landen, vijf Europese deeptech scale-ups als winnaars van de EIT Digital Challenge uitgeroepen. Naast financiële ondersteuning, waarmee de scale-ups hun verdere groei kunnen financieren, krijgt elke winnaar toegang tot het EIT Digital Accelerator programma, waarin de EIT pan-Europese ondersteuning voor klanten- en fondsenwerving voorziet. Onder de vijf winnaars bevindt zich ook het Nederlandse SwipeGuide, dat door middel van intelligente digitale werkinstructies streeft naar een verbetering van productiviteit op de fabrieksvloer.

Context

De EIT Digital Challenge is een initiatief van de EIT KIC EIT Digital en richt zich specifiek op Europese bedrijven die op het punt staan internationaal door te breken met hun innovatie en snel Europees en wereldwijd willen groeien op het gebied van geavanceerde digitale technologie. Alle deelnemende scale-ups zijn werkzaam in een van de volgende vijf strategische innovatiegebieden, namelijk digitale technologie, digitale industrie, digitale steden, digitaal welzijn en Digital Finance.