De Commissie is op zoek naar interregionale partnerschappen om innovatieprojecten op te zetten. Een nieuwe pilot call richt zich op het herstel van regio’s na de corona-pandemie door middel van innovatie. Inschrijven kan tot en met 7 september.

Partnerschappen gezocht voor interregionale innovatie

Innovatie voor regionaal herstel

De Commissie zoekt partnerschappen voor interregionale innovatieprojecten. In een pilot call roept de Commissie partnerschappen van transnationale regio’s op om projecten in te dienen gericht op de ondersteuning van het herstel van de lokale economie na de corona-pandemie. Deze projecten moeten de regio’s helpen in de groene en digitale transformatie. De call richt zich op vier thematische gebieden. Voor ieder gebied word één partnerschap gezocht:

  • Ontwikkeling van de medische waardeketen om het coronavirus aan te pakken;
  • Circulaire economie en gezondheid;
  • Duurzaam en digitaal toerisme;
  • Waterstoftechnologieën in koolstofintensieve regio's.

De partnerschappen kunnen bestaan uit regionale overheden en andere partijen, zoals universiteiten, onderzoekscentra en het mkb. De deadline is 7 september.

Context

Deze call bouwt voort op een eerder proefproject rond interregionale innovatiepartnerschappen uit 2017. Deze partnerschappen kregen deskundig advies van Commissie-diensten en konden een beroep doen op externe adviesdiensten tot een bedrag van 100.000 euro, gefinancierd onder het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). Dat is ook bij deze call het geval.