29 juli 2022
Call for evidence Erasmus+ 2014-2020 & 2021-2027 geopend
Bram Ruber
Beleidsmedewerker
Stel uw vraag
Meer informatie nodig? Stel uw vraag aan één van onze medewerkers
29 juli 2022
Beleidsmedewerker
Meer informatie nodig? Stel uw vraag aan één van onze medewerkers
De Commissie opent de call for evidence over de eindevaluatie van Erasmus+ (2014-2020) en de interimevaluatie van Erasmus+ (2021-2027). Deze consultatie heeft als doel om de reikwijdte van de evaluaties en de aankomende consultatie in 2023 te bepalen. Het geven van feedback is mogelijk tot en met 12 september.
Het is mogelijk om feedback te geven op de call for evidence voor de aankomende evaluaties van het vorige Erasmus+ (2014-2020) en het huidige Erasmus+ (2021-20217)-programma. De feedback van deze call for evidence zal gebruikt worden om de uiteindelijke evaluaties vorm te geven. De focus van deze consultatie ligt nadrukkelijk nog niet op het evalueren van de inhoud van de onderwijsprogramma’s, maar op de evaluatiestrategie. De input wordt openbaar gepubliceerd. De deadline van de call for evidence is op 12 september 2022.
De uiteindelijke consultatie voor de eind- en de interimevaluatie van het Europese onderwijsprogramma opent in het tweede kwartaal van 2023. Deze zal twaalf weken open staan. Het doel van die consultatie is om te evalueren of het programma naar behoren functioneert, met extra focus op de instrumenten ten behoeve van diversiteit en inclusie. Ook hoopt de Commissie lessen te trekken uit onvoorziene omstandigheden waar Erasmus+ mee te maken kreeg, zoals COVID-19 en de Russische invasie van Oekraïne.
Deze call for evidence maakt deel uit van de Better Regulation regels van de Commissie. Dit houdt in dat geïnteresseerde partijen betrokken worden bij alle facetten van het consultatieproces. De publicatie van de definitieve evaluaties staat gepland voor het vierde kwartaal van 2024. Ook de calls for evidence voor Horizon 2020 en Horizon Europe werden reeds gepubliceerd.
Save the date: Regional innovation ecosystems in education & the impact of multi-stakeholder partnerships
Europese Onderwijsruimte meest succesvol voor samenwerking in het hoger onderwijs, mbo blijft achter
Rapport Draghi: ‘Europa verzwakt door falende innovatiecapaciteit en schrijnend vaardighedentekort’
Invitation event: Regional innovation ecosystems in education & the impact of multi-stakeholder partnerships