Maakt u gebruik van microcredentials in het mbo? Het Europese platform voor volwassenenonderwijs EPALE wil graag een beter beeld krijgen van microcredentials in de praktijk en nodigt u uit om uw ervaringen te delen. Reageren kan naar verwachting tot en met 31 januari.


Commissie is benieuwd naar uw ervaring met microcredentials in het mbo

Vul nu de enquête in

Het Electronic Platform for Adult Learning in Europe (EPALE) heeft een nieuwe enquête gelanceerd over het gebruik van microcredentials in het mbo. Microcredentials zijn korte leertrajecten die vaardigheden, kennis en ervaring kwalificeren. Het gebruik van microcredentials blijft toenemen volgens EPALE, echter is er in Europa nog geen algemeen geaccepteerde norm voor de kwalificaties. Om het gebruik van microcredentials beter in kaart te brengen heeft het platform nu een enquête gelanceerd waarin het mogelijk is om ervaringen met microcredentials te delen. De resultaten van de enquête zullen worden gebruikt om de uitwisseling van informatie en peer-learning over microcredentials te ondersteunen. Reageren kan naar verwachting tot en met 31 januari.

Context

EPALE is onderdeel van de Europese strategie om leermogelijkheden voor volwassenen te verbeteren en is gefinancierd onder Erasmus+. Het platform verbindt experts op het gebied van volwassenenonderwijs op Europees niveau. Microcredentials zijn een essentieel element van het volwassenenonderwijs, aangezien deze de mogelijkheid bieden om nieuw opgedane vaardigheden in korte leertrajecten te certificeren. De Commissie kwam vorig jaar met een Europese aanpak voor microcredentials in de hoop dat lidstaten de kwalificaties breder zouden ondersteunen. Echter is er nog veel ruimte voor verbeteringen, concludeert bijvoorbeeld Cedefop.

 

Mede geschreven door Laura de Boer.