03 april 2024

ETF lanceert twee leerclubs over technologisch onderwijs en kunstmatige intelligentie: doe mee!

Floor Peeters

Floor Peeters

Beleidsmedewerker

Stel uw vraag

Meer informatie nodig? Stel uw vraag aan één van onze medewerkers

Deel dit artikel

De European Training Foundation opent de aanmeldingen voor twee nieuwe leerclubs. De ene club focust op STEAM-onderwijs en de ontwikkeling van vaardigheden daarbinnen. De tweede club richt zich op het gebruik van kunstmatige intelligentie in het onderwijs. Leden van de ETF Community of Innovative Educators mogen zich aanmelden. 


ETF lanceert twee leerclubs over technologisch onderwijs en kunstmatige intelligentie: doe mee!

Twee nieuwe leerclubs 

De European Training Foundation (ETF) lanceert twee leerclubs om innovatie en vooruitgang in het onderwijs te bevorderen. Alle leden van de ETF Community of Innovative Educators kunnen lid worden van de leerclubs. Bovendien is lidmaatschap gratis. De eerste club start in april 2024. Deze is gewijd aan STEAM-onderwijs (science, technolgy, engineering, arts and mathematics). De focus van deze groep ligt op het activeren van nieuwsgierigheid en enthousiasme bij studenten voor wetenschappelijke en technologische onderwerpen. De club helpt jongeren bij het ontwikkelen van hun creatieve en kritische denkvaardigheden. De tweede club richt zich op kunstmatige intelligentie in het onderwijs. Hier ligt de nadruk op het bevorderen van de acceptatie en implementatie van AI-oplossingen door leraren en ook het veilig en effectief integreren van AI-tools in onderwijsomgevingen. Deze zal actief zijn vanaf juni 2024.  

Context 

De European Training Foundation (ETF) is een EU-agentschap dat landen ondersteunt bij het hervormen van hun onderwijs-, opleidings- en arbeidsmarktsystemen. Hiervoor werkt de ETF onder andere samen met andere internationale organisaties, nationale autoriteiten en de onderzoeksgemeenschap. De leerclubs zijn informele groepen van onderwijzers en experts die verband houden met innovatie in het onderwijs en leerwijzen. 

 

Mede geschreven door Leah Corsmit.