De Commissie heeft een vragenlijst geopend over de financiering van Erasmus+ projecten. De vragenlijst zal primair over unit costs gaan en daarmee onderdeel uitmaken van een breder onderzoek van de Commissie naar financiering binnen het Erasmus+ programma.


Eurocommissaris Gabriel vraagt uw mening over financiering Erasmus+

Vragenlijst

Mariya Gabriel, Europees commissaris voor Innovatie, Onderzoek, Cultuur, Onderwijs en Jeugd, vraagt uw mening over de financiering van uw Erasmus+ projecten. De vragenlijst richt zich specifiek op de versimpelde kostenprocedure, de zogenaamde unit costs, waarbij een vast budget wordt gebruikt voor bepaalde uitgaven. Dit zou tijd moeten besparen. De Commissie heeft onlangs het nieuwe Erasmus+ programma gelanceerd en wil wederom gebruik maken van deze unit costs. Daarom wil Gabriel weten of deze methode inderdaad haar doel dient.

Context

Onlangs heeft het Parlement de Verordening voor Erasmus+ 2021-2027 goedgekeurd, waarmee het vernieuwde Erasmus+ programma definitief van start kan. Na het succes van Erasmus+ (2014-2020) zet de Commissie in op “evolutie, geen revolutie". De structuur van het vernieuwde programma zal grotendeels hetzelfde zijn als haar voorganger, met verbeteringen op het gebied van inclusiviteit, duurzaamheid en de digitalisering van  onderwijs. Dit doet het nieuwe Erasmus+ programma onder meer door de toegankelijkheid van het programma te vergroten, duurzame mobiliteit te promoten en meer in te zetten op digitale vaardigheden.