De European Innovation Council zoekt drie nieuwe programmamanagers op het gebied van gezondheid, AI, energiesystemen en groene technologie. Aanmelden is mogelijk tot 26 januari 2024.


De EIC zoekt drie nieuwe programmamanagers

Meld u aan als innovatieve programmamanager

De European Innovation Council (EIC) en het Europees agentschap voor innovatiebeleid (EISMEA) zoeken drie nieuwe programmamanagers. Van deze managers wordt verwacht dat ze een visie over technologische doorbraken en innovatie ontwikkelen en die naar de praktijk kunnen vertalen. Ook zullen zij elk een eigen portfolio overzien. Voor de beschikbare posities zijn dit portfolio’s op het gebied van gezondheid, specifiek biotechnologie en farmaceutica; kunstmatige intelligentie en groene energiesystemen. Aanmelden is mogelijk tot 26 januari 2024.

Context

Er zijn in totaal tien programmamanagers actief voor de EIC. De managers leiden initiatieven op het gebied van nieuwe en opkomende technologieën met een strategisch belang. De EIC is onderdeel van de derde pijler van Horizon Europe en is opgericht om de Europese innovatiecapaciteit te vergroten. Nederlander Michiel Scheffer is voorzitter van de EIC en onlangs te gast op het Neth-ER netwerkevenement. EISMEA is verantwoordelijk voor de uitvoering van Europese innovatieprogramma’s, waaronder de EIC.

Mede geschreven door Bas Morshuis.