Het European Institute for Innovation and Technology (EIT) lanceert samen met EIT Raw Materials de derde call onder het EIT HEI initiatief. Het EIT stelt 12 miljoen euro beschikbaar voor 16 projecten die de training van technisch talent centraal stellen. Aanmelden kan vanaf 17 november tot 28 februari 2023.


EIT lanceert nieuwe call met focus op technisch talent en bijscholing

Focus op technologisch talent

Het European Institute for Innovation and Technology (EIT) maakt het voor de derde keer mogelijk voor organisaties om zich aan te melden voor het ‘EIT HEI initiatief’. Een nieuw kenmerk van deze call is de focus op het opleiden van technisch talent in lijn met het EIT’s Deep Tech Talent initiative. Met name projecten die te maken hebben met deep tech zijn welkom bij het EIT. Maximaal 16 consortia van hogeronderwijsinstellingen en niet-academische partners maken kans om geselecteerd te worden. Het geld is beschikbaar in twee fases: maximaal €300.000 in fase 1 (mei-december 2023) en maximaal €400.000 in fase 2 (januari-juli 2024). Voor het eerst is het ook mogelijk voor bestaande partners van het EIT HEI initiatief om zich opnieuw aan te melden. De aanmelding opent op 17 november en eindigt op 28 februari 2023.

Context

Het EIT HEI initiatief is opgericht om de innovatiecapaciteit van hogeronderwijsinstellingen te verhogen. De eerste call opende in maart 2021 en werd opgevolgd door een tweede call in november 2021. Tot nu toe hebben deze initiatieven 9900 studenten en staf opgeleid. Ook heeft het EIT HEI initiatief 310 startups kunnen ondersteunen door het opzetten van innovatie-ecosystemen. Het EIT biedt een serie online infosessies aan om instellingen te helpen met hun aanmelding. De sessies lopen van 17 november tot 7 februari 2023.

 

Mede geschreven door Laura de Boer.